به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، نشست خبری با حضور حسین شهبازی دبیر جنبش عدالتخواه، علی عبدی دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران، فیاض محمدباقری دبیر سیاسی دفتر تحکیم و مجید انصاری مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شریف به منظور بررسی بحث مذاکرات هستهای و شعار سال در خبرگزاری دانشجو برگزار شد.
فیاض محمد باقری، دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت با اشاره به شعار سال گفت: برداشتی که از همدلی و هم زبانی میشود این است یک امر دو طرفه است که باید هم دولت با ملت و هم ملت با دولت هم دل و هم زبان باشند. در این زمینه نیز باید توجه داشت که همدلی ملت با دولت نمی تواند مبنای منطقی داشته باشد. چرا که مردم با طیفی از عقاید سیاسی با هرنوع عقیده ای که باشند عقیده شان محترم است و اینکه ملت در دل و زبان خود مطالبات دولت را پیگیری کنند منافی احترام به عقاید آنها خواهد بود. بنابراین باید طیف وسیع عقاید در مورد مذاکرات هسته ای همدلی ملت با دولت اتفاق می افتد. زمانی همدلی دولت با مردم اتفاق می افتد که دولت جوابگوی خواستههای عموم مردم باشد. چه مردمی که به وی رای داده اند و چه مردمی که به وی رای نداده اند. وی تصریح کرد: دولت بر اساس یک سری وعده ها در مورد رفع تحریمها و تعامل با غرب رای آورده است.
دبیر سیاسی دفتر تحکیم اضافه کرد: براساس همین حرفها دولتمان توانست رای بیاورد و آن تعدادی که به روحانی رای ندادند به هر حال بخشی از بدنه جامعه هستند و دولت باید با ملت هم زبان باشد و آن طبقه بزرگی که به ایشان رای ندادند امروز حق دارند در مورد عملکرد دولت نظر بدهند و چه بسا نظراتی متفاوتی داشته باشند.
وی با اشاره به موضوع گزاره برگ نیز گفت: در مورد گزاره برگ نیز با توجه به تجربهای که با غرب داشتهایم میدانستیم که طرف غربی قابل اعتماد نیست.
دبیر سیاسی دفتر تحکیم اضافه کرد: دولت آمریکا فکت شیتی را منتشر کرد و وقتی ما این تقاضا را از دولت خودمان داریم انجام نمیدهند و باید گفت دولت از ارائه فکت شیت نگران است.
وی با بیان اینکه اگر فکت شیت از سوی دولت ارائه شود دو حالت برای این فکت شیت اتفاق خواهد افتاد. یک حالت مبتنی بر حفظ خطوط قرمز خواهد بود که اگر اینگونه باشد با گزاره برگ طرف غربی مخالف بوده و این عدم انطباق، اساس توافق ژنو و بیانیه لوزان را زیر سوال خواهد برد که در این صورت موج شدید انتقادات را مبنی بر فتح الفتوح خواندن ژنو ، متوجه دولت خواهد کرد. و حالت دیگر این است که فکت شیت ایرانی با فکت شیت آمریکایی در انطباق کامل باشد که در این صورت دولت باید جوابگوی عدول از خطوط قرمز باشد. بنابراین انتشار فکت شیت در هر کدام از دو حالت برای دولت هزینه خواهد داشت بنابراین از نظر بنده دولت از این هزینه ها نگران است.و به بهانه های مختلف فکت شیت را منتشر نخواهد کرد.
محمد باقری با بیان اینکه تهدید نظامی پیامد طبیعی خلع سلاح ماست گفت: غربی ها همواره از اینکه ایران به سلاح هسته ای دست پیدا کند نگران هستنه و واژه ی زمان گریز نشان از این نگرانی آنهاست. بنابراین آنها به خاطر رقیق سازی 400 کیلو اورانیوم 20 درصد ایران حاضر بودند امتیازات فراوانی بدهند که لغو تحریمها می توانست بخش کوچکی از آن امتیازات باشد اما متاسفانه از این حربه استفاده نشد و هیچ امتیازی در ازای آن دریافت نشد. همه ترس غرب این بود که این اورانیوم ها تبدیل به بمب شود. حال که آن اورانیوم ها رقیق شده غرب با احساس آرامش بیشتری از گزینه های روی میز خود می گوید و ملتی با استقامت را تهدید به حمله ی نظامی می کند.
محمدباقری با درخواست از اعضای شورای امنیت ملی گفت: از اعضای شورای امنیت ملی میخواهیم مصوبهای را داشته باشند تا از مذاکره کنندگان اختیار تجویز بازرسی ها از مراکز نظامی را سلب نماید. بدین گونه مطمئن خواهیم شد که اعمال عجیب اتفاق نخواهد افتاد. در پایان ارزو می کنم مذاکرات آن قدر تمدید شود تا انتخابات ریاست جمهوری بعدی انجام شود در این صورت دولت دیگر نگران کاهش سبد رای خود نبوده و مذاکرات را بدون برخی امتیازدهی ها انجام خواهد داد.